miércoles, 18 de septiembre de 2024

Vicente Moya López

 



Vicente Moya López 

















Naixcut en Alcoy el 10 d'octubre de 1934 i fallit en la seua ciutat natal el 6 de juny de 2010, Vicente Moya ya va mostrar de jove els seus dots per al llenç.

Autodidacta, fent i desfent, auto deprenent d'ell mateixa, va poder molt pronte, sense haver complit els vint anys, viure del seu art, gràcies també al respal d'eixe gran amic dels pintors locals i alguns foràneus, que va anar el recordat i respectat empresari alcoyà de l'art pictòric Vicente Cerdá Monllor.

En maig de 1958, la Casa Municipal de Cultura d'Alcoy va organisar una exposició de pintors novells alcoyans, sent en total 34 obres les expostes, creades per nou jóvens artistes dels quals cal destacar a Ismael Belda Carbonell, Rafael Lloréns Ferri i sobretot a Vicente Moya López, el qual, no conformat en pintar només paisages i figures humanes sense emoció al principi, va optar per convertir la pintura en signe i essència de la seua vida, i en anys de fervor i disciplina, al peu del cavallet, va investigar diferents estils i tècniques trobant el seu propi rumbo i la seua pròpia tècnica i estil, fins a aplegar al milacre creador i al domini del mig expressiu.

Pintar per a ell no era simplement colorejar en bona tècnica una idea, sino alguna cosa encara més profunt, de superior noblea i si acàs, més propenc a la reinterpretació de les realitats en la finalitat de reinventar-les i transfigurar-les en la més generosa de les intencions, que és aplegar a la més absoluta perfecció.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Rafael Esteve i Vilella

per Francisco Goya  Rafael Esteve i Vilella Rafael Esteve i Vilella (Valéncia, 1772 - Madrit, 1847)  Va ser un reconegut gravador, fill de l...