miércoles, 18 de septiembre de 2024

Mila Santonja Palacios

 

Mila Santonja Palacios












Mila Santonja Palaus va nàixer en Alcoy (Alacant) 6 d'octubre de 1927.

Inclinada des de chiqueta pel dibuix, cursa estudis de música i peritage mercantil i una malaltia li aparta dels llibres; és llavors quan decidix prendre classes en Edmundo Jordá, discípul d'Emilio Sala i Fernando Cabrera.

En 1956 obté el seu primer premi en l'obra “Almansa”, i un any més vesprada realisa la seua primera exposició individual.

En 1967 és atropellada per un camió en Adra (Almeria). Durant el periodo de convalescència en una clínica d'Alacant treballa molt el carbonet i al pastiç retratant a tot el personal.

Realisa poc més de 200 retrats, superant els 500 a lo llarc de la seua vida.

El restant de la seua vida artística ho passa treballant totes les tècniques i es consagra com aquarelista.

En 1976 l'Institució Patriòtica Artística, humana i social d'interés públic de França, li otorga una medalla i la premia per la seua ingent llabor artística desenrollada.

Es pot dir que la malaltia, els viages i lo quotidià suponen per a Mila la font d'inspiració i energia que ella aprofita per a fer-nos vore lo exquisit de la vida.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Rafael Esteve i Vilella

per Francisco Goya  Rafael Esteve i Vilella Rafael Esteve i Vilella (Valéncia, 1772 - Madrit, 1847)  Va ser un reconegut gravador, fill de l...