lunes, 8 de julio de 2024

Fernando Viscaí Albert.

 Fernando Viscaí Albert






















Valéncia, 1879-Eivissa, 1936. 

Pintor, escultor i arquitecte . Va estudiar en l'Escola de Belles arts de Sant Carlos, en la seua ciutat natal. En 1903 es va presentar a un concurs per a obtindre una pensió de la Diputació de Valéncia.

 El premi va ser repartit entre ell i José Pinazo, pero la Diputació va adquirir el quadro de Viscaí per consell de Joaquín Sorolla, en qui entaularia una profunda amistat a raïl d'aquell succés. 

Pintor de temes costumistes, de paisages i de retrats, en 1904 va obtindre una menció honorífica en l'Exposició Nacional de Belles arts pel quadro Entre dos fòcs, pero a partir de llavors, i fins a 1910, es va apartar temporalment de la pintura. 

En 1912 va realisar una exposició individual en la Sala Parés de Barcelona i va obtindre tal èxit que va decidir viajar a París, a on va participar en el Saló de la Societat d'Artistes Francesos dels anys 1912, 1913 i 1914 i en l'Exposició Inter­nacional de Brighton. 

Va ser llavors quan el millonari i hispanòfil Archer Huntington va adquirir varis quadros seus per a la Hispanic Socie­ty of America de Nova York

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Abel Puche

 Abel Puche  El aquarelista és un dels més rellevants de la segona mitat del sigle XX, va nàixer en Valéncia en 1923 i es va formar en l...