domingo, 30 de junio de 2024

Miguel Vaquer Calumarte

 

Miguel Vaquer Calumarte

Ondara (1910-1988)





















En dotze anys ingresse en la Real Acadèmia de Sant Carlos de Valéncia, gràcies a l'influència i a l'interés que es va despertar en José Benlliure per este chiquet, ya que per normes de dita escola, no es permetia l'accés a menors de catorze anys. Entre els seus mestres va contar en alguns pintors més lluents del moment com varen ser don Ricardo Verde Salvat, don Vicente Mulet i el mateix don José Benlliure Gil.

A partir de 1923, quan Miguel Vaquer ténia tretze anys, va començar a guanyar importants premis relacionats en el món de l'art.

El primer d'ells li brinde la possibilitat de viajar a Granada.

Allí, realise un estupent quadro de la Alhambra, que la critica de l'época elogie enormement apuntant que l'obra podria perfectament haver segut firmada per un pintor consagrat. Als quinze anys conseguix un atre premi en el que viaja a Xàtiva i s'hostaja en el ya desaparegut Hotel Españoleto, a on aprofite per a pintar numeroses obres.

A eixa edat ya és considerat en la real acadèmia de Belles arts de Sant Carlos el discípul artísticament més dotat.

En 1927 i en tan sol dèsset anys d'edat, acabe els estudis de pintura en matricules d'honor i realisa la seua primera exposició a la venda eixe mateix any.

El gran pintor vasc Don Ignacio Zuluaga que va acodir a l'event, quede impressionat i felicite a Miguel profetisant un gran pervindre.

Aixina als vint anys marche a Paris a on va permanéixer durant cinc anys formant i desenrollant les seues facultats artístiques.

Durant la seua estància en Paris Miguel Vaquer realise numerosos viages i desplaçaments a Espanya i països veïns com Bèlgica, Àustria i Holanda, a on les critiques del moment ho varen calificar com el Mozart de la pintura.

alicantinos.wordpress.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Miguel Vaquer Calumarte

  Miguel Vaquer Calumarte Ondara (1910-1988) En dotze anys ingresse en la Real Acadèmia de Sant Carlos de Valéncia, gràcies a l'in...