jueves, 7 de marzo de 2024

Ricardo Manzanet i Millán

 


Ricardo Manzanet i Millán

















Ricardo Manzanet i Millán (Valéncia, 15 de febrer 1853 – Valéncia, 1939) va ser pintor de marines, paisages i de flors.La seua pintura a l'oli pertany a l'Escola de Pintura Espanyola dels Sigle XIX i XX.

Era fill de Joaquina Millán Oliver i de Vicente Manzanet Asensi, un prestigiós sastre que regentava un taller en el centre de Valéncia.

Despuix d'abandonar els estudis de medicina contravenint al seu pare, es va adinsar en el cultiu de la pintura.Aixina va assistir als tallers de Gonzalo Salvá Simbor i del paisagiste José Vilar i Torres.D'este últim conservarà els suaus tons de la seua paleta i de la seua linealidad compositiva.

Ya en 1886, integrat en la comunitat artística valenciana, va assistir al convit homenage a l'actor Antonio Vico.Allí va coincidir en els pintors Joaquín Agrasot, Salvador Abril, Javier Juste, Germán Gomez, Ignacio Pinazo i José Benavent.



Aixina mateix va expondre en tal motive Un quadro de flors en els escaparats de el “Bazar Valencià».Més vesprada, en Barcelona, va perfeccionar el seu aprenentage de primera mà en els paisages de Modest Urgell i de Ramón Martí Alsina.Pero sobretot les marines d'Eliseo Meifrén, que aportarien un major brío a la seua paleta

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Miguel Vaquer Calumarte

  Miguel Vaquer Calumarte Ondara (1910-1988) En dotze anys ingresse en la Real Acadèmia de Sant Carlos de Valéncia, gràcies a l'in...