domingo, 1 de septiembre de 2024

Vicente Santaolaria Montoro

Vicente Santaolaria Montoro






























Vicente Santaolaria va ser un pintor i escultor espanyol naixcut el 10 de decembre de 1886 en el Cabañal-Cañamelar, un dels barris marítims que formen el districte de la ciutat de Valéncia, va morir en París el 5 d'octubre de 1967.

 Vicente Santaolaria és successivament alumne de Vicente Borrás i Mompó i d'Antonio Cava en l'Escola de Belles arts de Barcelona i despuix de Vicente Borrás i de Joaquín Sorolla i Bastida en l'Escola de Belles arts de Madrit.

 Distinguit pels seus mestres de l'Escola de Belles arts de Madrit, rep una beca per a viajar per Europa. S'instala en París en 1908.en el Boulevard du Montparnasse, 49,3​ despuix d'haver recorregut Castella i Andalusia.

Gérald Schurr descriu a Vicente Santaolaria com un personage prou complex: totalment independent i al front d'una menuda fortuna personal, que passa molt més temps viajant per Europa que front al seu cavallet. 

No solament és diplomar de l'Escola de Belles arts de Madrit i la seua vida no està lligada exclusivament a la dels artistes de la seua época (encara que fixa les traces d'uns pocs pintant els seus retrats), ya que este filòsof apassionat per l'art asiàtic i africà, llicenciat en llengües orientals i que parla cinc o sis idiomes o dialectes en fluïdea, rara volta freqüenta pintors

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Salvador Pla Bo

  Salvador Pla  Bo Salvador Pla y Bo és un artiste naixcut en 1848 en Sueca, Valéncia. Va estar actiu i va viure en Sueca