domingo, 29 de septiembre de 2024

Mompó Roca.


 Mompó Roca

(1935-2018)

momporoca.com























Alfredo Mompó Roca naix en Xàtiva (Valéncia). 

La seua infància es desenrolla entre la Guerra Civil i la Posguerra són temps difícils i d'escassea. 

La seua trayectòria artística la desenrolla junt al seu pare que és escultor, i la seua iniciació es realisa com alguna cosa normal, dibuixa i modela, baixe la seua tutela. 

Més tart, entra en l'Escola de dibuix de Francisco Climent, a on seguirà els seus estudis de dibuix de algeps a la manera tradicional. 

L'influència d'este mestre i els quadros que contempla en la seua casa, dels pintors locals, Lajara i Perales, tots ells molt coloristes dins de l'impressionisme Valencià, desperten un interés cap al color, que decidiran la seua vocació. 

És llavors quan realisarà el seu contacte en el paisage. 

 En 1.955 es trasllada a Madrit, a on fixarà la seua residència, és ací a on realisarà numerosos estudis dels mestres clàssics, en particular en Velásquez, aixina com els mestres contemporàneus, entre ells en el pintor Pancho Cossio, per qui sentia admiració. 

En 1957, retorna a Xàtiva, a on es farà càrrec de la plaça de Professor de dibuix, en l'Escola de Formació Professional, iniciant la seua carrera docent. Obté per Oposició lliure la Càtedra d'Institut de Miges en Albacete, a a on es trasllada, entrant en contacte en els pintors de la terra. 

Inicia ací les seues exposicions individuals, a estes seguiran les de Madrit, Barcelona, Valéncia i numeroses ciutats d'Espanya i Europa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mompó Roca.

 Mompó Roca (1935-2018) momporoca.com Alfredo  Mompó Roca  naix en Xàtiva (Valéncia).  La seua infància es desenrolla entre la Guerra Civil ...