sábado, 14 de septiembre de 2024

Heliodoro Guillén Pedemonti

  


Heliodoro Guillén Pedemonti

 







En Sorolla, Elig











Heliodoro Guillén Pedemonti (Alacant, 12 de novembre de 1863 - Alacant, 25 de març de 1940) va ser un pintor  corresponent de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando. 

Cavaller de l'Orde d'Isabel la Catòlica i president del Círcul de Belles arts d'Alacant. 

Pintor de grans superfícies encara que preferix pintar a l'aire lliure menuts llenços de paisages marítims i racons de la seua terra que tracta en una gran lluminositat i originalitat no ciñéndose com atres pintors de la seua época als encàrrecs, llavors tan en voga, de quadros de gènero i d'història. 

Condiscípulos durant l'época que varen residir en Roma, en 1918 va entaular amistat en Joaquín Sorolla Bastida acompanyant-li a Elig quan es va desplaçar a Alacant per a pintar el quadro El palmeral, relació que va influir en la seua obra. 

En 1918 junt als seus amics Vicente Bañuls i Joaquín Sorolla varen intentar crear, sense èxit, un Museu Provincial de Belles arts en la ciutat d'Alacant. 

Participa en Els Fogueres de Sant Chuan de la plaça de Ruperto Chapí d'Alacant, rebent en les de 1928 i 1931 el tercer premi, i en la de 1930 el primer premi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mompó Roca.

 Mompó Roca (1935-2018) momporoca.com Alfredo  Mompó Roca  naix en Xàtiva (Valéncia).  La seua infància es desenrolla entre la Guerra Civil ...