jueves, 29 de agosto de 2024

Vicente Giner Valls

 

Vicente Giner Valls















Vicente Giner naix en Castelló de la Plana el 15 de novembre de 1933, de mare valenciana i pare, d'ofici, pasticer.

De la mare aferraria el seu amor a la terra llevantina i del pare aprendria, com a tradició que passa de pares a fills, l'ofici de pasticer.

Cert que pronte la seua vocació i inclinament al dibuix i la pintura es deixarien sentir en força en la seua sino.

La família s'establix en Madrit de 1942 a 1946, i sent mosso de pasticer, complia tots els dies primerenc, puix tenia que compaginar el temps en les classes, en el repartiment dels encàrrecs entre la clientela en el barri de Chamartín de la Rosa, que en un atre temps va ser un poble pròxim a Madrit pertanyent en la seua major part als Ducs de Pastrana-Infantado.

La casualitat va voler que entre els clients hi haguera una vella, una vella pintora en les obres de la qual es delectava el jove Giner, i aquella senyora va resultar ser Donya María Clotilde, la filla mateixa del gran Sorolla.

En 1946, en tretze anys, la família es va establir definitivament en Xàtiva. A partir de llavors seguirà repartint el temps entre l'estudi i l'art de la rebosteria, puix agradava d'abillar les seues creacions pasticeres de manera artística; i un dia D. Francisco Climent, que dirigia una acadèmia de dibuix, sense pensar-li-ho dos voltes va entrar en la pasticeria i va preguntar si el jove dibuixava en un atre cosa més que el sucre.

I veent que hi havia qualitats en aquell aprenent, va exigir tindre-ho com a alumne en la seua acadèmia.

I aixina va ser com va seguir a la parell l'aprenent pasticer a convertir-se en aprenent de l'art del dibuix i la pintura, des de 1948 a 1957.

En 1957, en vintiquatre anys, va obtindre el Primer premi i Medalla d'argent de Retrat de Xàtiva, en el retrat de Adelita Grau.

Esta va ser una de les seues primerenques i grans alegries com a pintor.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mercedes Donat Peris

 Mercedes Donat Peris.    https://www.mercedesdonat.es/ Mercedes Donat  (1939-2023) naix en Valéncia i cursa estudis en l'Escola d'A...