viernes, 30 de agosto de 2024

Enrique Francisco Fernando Senis Oliver,


 Enrique Francisco Fernando Senis Oliver

Valencia 1935

www.culturavalenciana.es



















Enrique Senís-Oliver naixcut en 1935, ara viu en Valéncia, Espanya. 

Ha publicat el seu segon llibre titulat Enrique Senís-Oliver que conté treballs fets entre 1990 i 2014. Els seus quadros es poden trobar en museus i coleccions privades importants per tot lo món.

 En l'any 2000 l'Universitat Politècnica de Valéncia li va fer a Senís l'encàrrec de pintar un mural per al sostre de la nova biblioteca de la Politècnica, mes de 200 metros quadrats, i li varen pagar 30 millons de pessetes (180,000 euros). 

Enrique Senís-Oliver va pintar i va entregar el mural a la Politècnica pero encara no està instalat. 

A principis del 2015 el periòdic Les Províncies va traure una série d'artículs cridant l'atenció a que la Politècnica guardava el mural en els seus fondos d'art, que havia pagat en diners publique, i no ténia ni previst el montage. 

Per pressió de la prensa per un costat i per un atre una clàusula en el contracte original entre l'artiste i la Politècnica, que estipulava que l'obra no podrà ser destinada a un atre fi, (en este cas no montar-ho), la Politècnica tindria que indemnisar a Senís una cantitat igual al triple del seu valor, que ascendaría a mes de mija milló d'euros… Despuix de 15 anys guardat i enrollado en els fondos d'art de la Politècnica de Valéncia el mural està a punt de vore la llum; la Politècnica està fent els tràmits per a montar el mural. El Secretari General de la Politècnica, Vicente Castellà, diu que estan investigant la possibilitat per a tindre el mural montat en el més d'agost de 2015.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mercedes Donat Peris

 Mercedes Donat Peris.    https://www.mercedesdonat.es/ Mercedes Donat  (1939-2023) naix en Valéncia i cursa estudis en l'Escola d'A...