miércoles, 24 de julio de 2024

Wenceslao Rambla Zaragozá

 Wenceslao Rambla Zaragozá 

(Castelló, 1948-2023)













Naixcut en Castelló de la Plana en 1948, Wenceslao Rambla va sostindre un llapis des del seu més tendra infància.

Li agradava contar que en les aules del colege dels Escolapis dibuixava a cotet cotet en classe mentres els mestres donaven la lliçó.

Despuig d'obtindre el títul de mestre en la Normal de Castelló, va marchar a Valéncia a estudiar Filosofia i Lletres en l'especialitat d'Estètica, llicenciant-se en 1977.

Va seguir la seua formació al mateix temps que va treballar com a docent en escoles, instituts i, més tart, en l'UJI.

Entre els seus mestres i mentors estaven figures com el Dr. Rodríguez Culebras, el seu professor d'Història de l'Art en el CUC, i el catedràtic Román de la Calle, qui es convertiria en director de la seua tesis doctoral.

Ademés del seu perfil docent, Wences Rambla va ocupar varis càrrecs de responsabilitat en l'universitat, especialment els de vicerrector de Cultura, Extensió Universitària i de Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I durant els periodos 1995-1997 i 2010-2018.

Entre els seus mèrits acadèmics cal senyalar la publicació de 20 llibres i un centenar llarc de crítiques, resenyes i capítuls de llibres sobre art contemporàneu, disseny i crítica d'art; havent segut aixina mateix director de la colecció ‘Dissenyadors valencians’ DISVA XXI..


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Paco Roca i Chorques

  Paco Roca i Chorques Paco Roca i Chorques, naixcut a Xàtiva el 30 de juliol de 1957, construïx la seua primera falla infantil en tan sols ...