jueves, 13 de junio de 2024

Rafael Solaz Albert

 

Rafael Solaz Albert







Rafael Solaz Albert (Valéncia, 1950) és un investigador, bibliófilo i documentalista

És Fill Predilecte de Valéncia des d'octubre de 2023.

Als onze anys compra el seu primer llibre en una llibreria de llance.

Des de llavors s'inicia la seua gran passió: la bibliofilia, aplegant a formar una biblioteca de més d'onze mil volums, ademés de diferent documentació i archiu gràfic.

Va ser president, i actualment vocal, de la Societat Bibliogràfica Valenciana Jerònima Galés i és Senador Honorari del Museu de l'Imprenta de Valéncia.

Va pertànyer també a l'Associació d'Estudis Fallers.

Relacionat en ambients humanistes estudia dibuix i pintura en l'Escola d'Arts i Oficis de Valéncia, tenint com a professor a Genaro Lahuerta i realisant vàries exposicions entre les décades de 1970-1990.

Frut de la seua afició als llibres comença a escriure artículs com a colaborador en periòdics i revistes fins que en l'any 2001 decidix publicar el seu primer llibre.

És autor del proyecte i direcció de el “Museu del Silenci”, una série de visites pel Cementeri General de Valéncia que mostren el sentit artístic, històric i biogràfic que el cementer conté, iniciativa que forma part de les Rutes de Cementeris Europeus


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Joan Costa

  Joan Costa Joan Costa va nàixer en 1952 en Gandia  El treball de Costa ha transpasat fronteres i ha aplegat fins a Estats Units i França. ...