sábado, 8 de junio de 2024

José Capuz Mamano

 

 José Capuz Mamano



Per Sorolla



















José Capuz Mamano (Valéncia, 29 d'agost de 1884-Madrit, 9 de març de 1964) va ser un escultor Naixcut en un entorn familiar eminentment artístic, la seua formació es va iniciar a través del seu pare i el seu tio en la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos, en Valéncia, passant en 1904 a la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando, en Madrit i al taller del pare Félix Granda, un dels més destacats de la seua época en imagineria religiosa. 

Despuix d'una beca que li possibilita un primer viage a Roma que estén a Florencia, Nàpols o París, retorna a Espanya. Durant la seua estància en Roma va conéixer a un atre becat, el despuix gran pintor José Nogué Massó, qui va retratar a Capuz en 1910.

 L'obra, d'excelent factura, es conserva en el Museu Provincial de Jaén i és propietat de la Junta d'Andalusia. A partir dels anys 1920, va obtindre gran èxit entre els ambients artístics espanyols, compaginant la seua llabor artística en l'ensenyança en l'Escola d'Arts i Oficis de la capital d'Espanya com a catedràtic de Modelació i Buidat. 

En 1927 va ser nomenat acadèmic de Belles arts de Sant Fernando.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Dani Sanchis  https://danisanchis.es Dani Sanchis (Dénia, 1976) estudia disseny gràfic en l'Escola d'Arts i Oficis de Valéncia.  Des...