viernes, 15 de marzo de 2024

Ramón Stolz Viciano

 

Ramón Stolz Viciano
















Ramón Alberto Stolz Viciano (Valéncia (Espanya), 13 de juliol de 1903 - novembre de 1958) va ser un pintor muralista , fill del també pintor valencià Ramón Stolz Seguí 

El seu yayo patern, científic alemà, es va casar i va heretar en Castelló; el seu fill, Stolz , companyer de Sorolla i Benlliure, amic i admirador del guitarriste Francisco Tárrega i pare del pintor, es va casar en Teresa Viciano Martí germana de l'escultor José Viciano Martí, instalandose el matrimoni a Valéncia a on naixeria Stolz Viciano, que aixina firmava per a distinguir-se del seu pare Stolz Seguí.

 Va iniciar els seus estudis acadèmics en l'Escola de Belles arts de Valéncia.

 Despuix de la mort del seu pare en 1924, es va traslladar a Madrit per a ingressar en la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando, com a discípul de Manuel Benedito i Anselmo Miguel Net.

Entre 1926 i 1935, va viajar per Europa estant en França, Alemània i Itàlia. 

En París va adquirir gran part dels seus coneiximents sobre tècnica a la fresca, que li varen permetre des de 1932, ser professor de Pràctiques d'ornamentació en l'Escola de Belles arts de Sant Fernando.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mompó Roca.

 Mompó Roca (1935-2018) momporoca.com Alfredo  Mompó Roca  naix en Xàtiva (Valéncia).  La seua infància es desenrolla entre la Guerra Civil ...