lunes, 18 de marzo de 2024

Pasqual Roch Minué

 Pasqual Roch Minué 

(València, 1899-Santanyí, Mallorca, 1977)
















 Minué  va nàixer en Valéncia pero a una primerenca edat va emigrar a Cuba en la seua família on va residir dotze anys fins que va retornar a la seua ciutat natal als 22 anys.

 Una volta establit en Valéncia es va apuntar a l'Acadèmia Superior de Belles arts de Sant Carlos a on el seu interés per la pintura de paisage es manifesta pronte i es fa notòria des de jove quan guanya el premi Roig de paisage i pintura a l'aire lliure. 

En la década dels 30 va expondre en l'Agrupació Valencianista Republicana en vàries ocasions i en 1942 viaja a Mallorca, instalant-se definitivament fins a la seua mort en el Port de Pollença.

 Allí es va juntar en el círcul de l'Escola Pollensina, un grup d'artistes procedents de Sudamérica, Europa i la Península que a principis del sigle XX s'havien establit en el nort de l'illa de Mallorca captivats per la llum, els colors i el paisage mallorquí, en Anglada Camarassa com a mestre. 

Les seues obres consistixen en marines i paisages de diversos punts de l'illa caracterisats per la força lumínica i una gama càlida pròpia del mediterràneu apliacada enèrgicament per mig de pinzellades ràpides.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Rafael Cardells

Rafael Cardells Camarlench Naixcut el 21 de febrer de 1899 en Meliana (l’Horta Nort), en el sí d'una família de sèt germans, Cardells es...