jueves, 14 de marzo de 2024

Luis Blesa Prats

  Luis Blesa Prats












Luis Blesa i Prats (Valéncia, 18 de juny de 1875—1934)1​ va ser un pintor  de la primera mitat del sigle xx.

​ Va realisar els seus estudis en la seua ciutat natal, aplegant a ser professor de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos.

 Especialisat en motius religiosos i històrics, va participar de forma habitual en els concursos i certàmens de l'época, conseguint una menció honorífica en l'Exposició Nacional de Belles arts de 1897 i una tercera medalla en l'edició de 1910.

En 1932 va ser un dels pintors que colaboren en Manuel Bartolomé Cossío​ en el Museu circulant Museu del poble de les Missions Pedagògiques, junt a Ismael González de la Serna, Cándido Fernández Mazas o Eduardo Vicente, coordinats per Ramón Gaya en la tasca de copistas d'obres singulars. 

Blesa va fer una còpia del quadro de Francisco de Zurbarán Un flare mercedario, llavors en la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando i conservat en l'Institut d'Educació Secundària Ramiro de Maeztu, de Madrit

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mompó Roca.

 Mompó Roca (1935-2018) momporoca.com Alfredo  Mompó Roca  naix en Xàtiva (Valéncia).  La seua infància es desenrolla entre la Guerra Civil ...