sábado, 16 de marzo de 2024

Juan Rivelles Gillén

 

Juan Rivelles Gillén













Juan Rivelles Gillén, (Valéncia, Espanya, 1896 - Valéncia, 1937?) 

va ser un dibuixant i pintor espanyol especialisat en paisages. 

Es va formar en la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos de Valéncia. 

Va participar en numerosos certàmens artístics i mostres i en l'Exposició Nacional de Belles arts (Espanya) de 1934 sent guardonat en tercera medalla pel llenç titulat La carabassa roja.

​Segon fill de l'actriu Amparo Guillén Minguet i del també actor i director teatral Jaime Rivelles, és possible que naixquera en Burjassot.

​ No es va dedicar al teatre a diferència del seu germà Rafael Rivelles i la seua germana Amparo Lorenza Rivelles Guillén.

Alguns dels seus dibuixos de soldats en armadures de diferents époques, es conserven en la Biblioteca Nacional d'Espanya i en els fondos del Museu del Prado i el Museu de Belles arts de Castelló.

 En l'esclat de la guerra civil espanyola queda una última referència seua en els archius del Ministeri de Cultura, provablement va fallir al principi de la guerra, potser en 1937.

​El seu quadro La carabassa roja (1915) va rebre tercera medalla en l'Exposició Nacional de Belles arts (Espanya) de 1934. 

De la seua relació familiar en el teatre pot mencionar-se la pintura titulada Companyia Lladre de Guevara (1929) i dels seus treballs d'ilustració servixca com a mostra la làmina en l'Armadura i espasa de Rei Chic de Granada (1920-1934).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mompó Roca.

 Mompó Roca (1935-2018) momporoca.com Alfredo  Mompó Roca  naix en Xàtiva (Valéncia).  La seua infància es desenrolla entre la Guerra Civil ...