lunes, 18 de marzo de 2024

Juan de Ribera Luis Berenguer Palau

 

Juan de Ribera Luis Berenguer Palau













Juan de Ribera Luis Berenguer Palau (Valéncia, 14 de giner de 1935-Castelló de la Plana, 4 d'octubre de 2016)1​ va ser un pintor 

Els primers añs Juan de Ribera Berenguer va nàixer el 14 de giner de 1935 en el sí d'una família de llarga tradició artística. 

Va ser el seu pare el professor i pintor Rafael Berenguer Coloma i un dels seus besyayos, Rafael Berenguer i Condé, el primer catedràtic de Dibuix Aplicat a les Arts i a la Fabricació de Valéncia.

Va estudiar el Bachillerat en l'Institut Luis Vives. 

Durant els anys 1948/51 va realisar estudis de Magisteri. 

En el curs 1951/52 es va matricular en l'Escola d'Arts i Oficis i posteriorment va ingressar en l'Escola de Belles arts de Sant Carlos de Valéncia, en el curs 1952/53.

Comença la seua marcha cap al ArteEn l'estiu de 1953 pinta el seu primer autorretrato a l'oli, que presentarà a l'Exposició Bienal d'Art del Regne de Valéncia i conseguix la Beca de Protecció Escolar, de la que goja fins a finalisar els seus estudis.

En la XV Exposició d'Art Universitari celebrada durant 1955/56, obté Primera medalla de dibuix per Dibuixos i, en juny de 1956, participa en quatre obres en l'exposició Els de Sant Carlos en Sala Lafuente. 

També participa, en el V Concurs Nacional i Provincial de Pintura d'Alacant i és pensionado en la Residència del Paular (Segòvia) pel seu quadro Barracons en la plaja de Nazaret. 

En octubre del citat any, obté Medalla d'Or en l'Exposició d'obres dels pintors pensionados en El Paular per l'oli Plaça del Bisbe i en novembre, en concórrer a l'I Saló d'Autumne del Club Universitari, alcança el Primer Premi de pintura per Ruïnes del Grao i Primer Premi de dibuix per Autorretrato.

Secció de Llengua i Lliteratura Valencianes - Real Acadèmia de Cultur

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Rafael Cardells

Rafael Cardells Camarlench Naixcut el 21 de febrer de 1899 en Meliana (l’Horta Nort), en el sí d'una família de sèt germans, Cardells es...