viernes, 8 de marzo de 2024

José Casanova Luján

 

José Casanova Luján






















José Casanova Luján naixcut el 21 d'agost de 1933 en Valéncia, en el sí d'una família molt humil.

En complir els dèu anys li varen regalar un estuch metàlic de aquarela i més vesprada va conseguir adquirir uns tubos d'oli en els que va realisar els seus primers quadros.En solament 13 anys va expondre individualment en la Sala de l'Associació de la Prensa de Valéncia.

Va estudiar en l'Escola de Belles arts de Sant Carlos i va treballar en el taller de restauració de Rafael Vañó Marqués a on va adquirir una sòlida preparació tècnica i un gran domini de l'ofici.

En 1952 va guanyar el segon Premi de Pintura en la VIII Exposició Provincial d'Art d'Educació i Descans i en 1953 el Tercer Premi d'este mateix certamen.

Despuix de contraure matrimoni, en 1956, es va dedicar a la decoració de palmitos i a la pintura. En 1978 va obtindre el Primer Premi de Pintura de l'Ajuntament de Cullera.

Va desenrollar diversos estils que cavalcaven entre el realisme, impressionisme, hiperrealisme, romanticisme, post-romanticisme... centrat en temes de caràcter historicista, mitològic i bíblic. En alguns dels seus quadros s'advertia el gust costumiste de fin de sigle.

Va fallir en Valéncia, el 24 de juny de 1989.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Luis Gasch Blanch

Luis Gasch Blanch   (Valéncia, 1880 - 1937) Luis Gasch Blanch. Pintor naixcut en Valéncia en 1880. Autor de temes i escenes costumistes. ...