jueves, 14 de marzo de 2024

Francisco Bushell i Laussat


 Francisco Bushell i Laussat










Francisco Bushell i Laussat (Alacant, 1 de giner de 1836-24 de juny de 1901) .

Alacantí de mare francesa (Marie-Antoine Laussat)1​ i pare centreeuropeu, va nàixer en Alacant en 1836. Alacant, a on, segons pareix, realisa els seus primers estudis en l'escola del Consulat.

Va estudiar en l'Escola de Belles arts de Sant Fernando de Madrit, a on va tindre per mestres a Federico de Madrazo i Carlos Luis de Ribera, i en 1861 va viajar a París per a completar la seua formació en Michel Dumas i Eugène Lepoittevin.

 Prèviament, havent destacat en els estudis de dibuix i perspectiva, havia obtingut ya en 1860 medalla d'argent en l'exposició provincial celebrada en Alacant, a la que va presentar un total d'onze obres, entre paisages i retrats,3​ i menció honorífica en la Nacional de Belles arts pels moros del Rif, en la que rendia tribut a la moda orientalista.

En març de 1863 va viajar a Roma gràcies a la primera pensió per a l'ampliació d'estudis otorgada per la Diputació Provincial d'Alacant a un pintor i va recórrer diverses ciutats italianes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Mompó Roca.

 Mompó Roca (1935-2018) momporoca.com Alfredo  Mompó Roca  naix en Xàtiva (Valéncia).  La seua infància es desenrolla entre la Guerra Civil ...